Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor
IMPORTANTA PERSEVERENTEI IN CADRUL UNUI CURS ONLINE
Oricât de imposibil ți s-ar putea părea, perseverența nu este o trăsătură pe care unii o au și alții nu, aceasta se învață. De regulă, experiențele prin care treci, dar și oamenii cu care relaționezi au un impact semnificativ asupra acestui aspect.
Este importanta cultivarea perseverenței atunci când parcurgi un curs online, dar și cum să accepți eșecul ca pe o parte integrantă din evoluția ta profesională.
Perseverența si importanta ei
Îți poți atinge mai ușor obiectivele
Pentru a-ți atinge obiectivele în carieră e nevoie de efort, dar și de răbdare. Același lucru este valabil și în cazul parcurgerii unui curs online. Dacă vrei să-l duci până la capăt, e necesar să ai un program de învățare, să-ți dedici timpul studiului individual și să fii implicat 100% în timpul sesiunilor online.
Așadar, notează-ți scopul principal pe care dorești să-l atingi, e important să fie realist și măsurabil. Spre exemplu, vreau să mă reprofilez în domeniul X. Apoi, împarte-l în obiective mai mici și nu uita să treci pașii care te duc către acestea.
Accepți mai ușor eșecurile
S-ar putea ca după o oră de curs să-ți dai seama ca nu reușești să înțelegi anumite aspecte predate. Asta însă nu ar trebui să te oprească din demersul tău, ci mai degrabă să te ambiționeze să cauți noi soluții la provocările tale. Este firesc să vrei să eviți eșecul, asta însă ar însemna să nu încerci niciodată ceva nou.
Ai o stare de spirit mai bună
Persoanele perseverente, care văd provocările într-o lumină pozitivă, au un risc mai scăzut de a se confrunta cu depresia sau anxietatea. Astfel, cei care se concentrează pe perseverență ar putea să-și îmbunătățească sănătatea mintală și chiar perspectiva generală asupra vieții.
Cum să perseverezi atunci când urmezi un curs online?
Dacă te-ai înscris la cursuri de reconversie profesională, precum sunt cele organizate cadrul proiectululi nostru, atunci e necesar să ții cont de următoarele aspecte:
Schimbă peisajul
Cursul este organizat pe o perioadă mai lungă de timp și ar putea deveni plictisitor să stai în același spațiu de fiecare dată. Astfel, ar fi bine să schimbi locul din care înveți, fie că este vorba despre o cafenea sau un spațiu din casă în care nu obișnuiești să lucrezi.
Recompensează-te pentru orice rezultat
Dacă nu poți trece printr-un punct deosebit de dificil pe parcursul studiului, gândește-te la un premiu pe care ți-l poți oferi la final. Ar putea fi orice, de la o carte pe care ți-o dorești de mai multă vreme la o ieșire cu prietenii.
Fă din studiu o rutină
Rezervă-ți timp pentru a studia individual sau pentru a-ți face temele. Atunci când ești consecvent cu o rutină, aceasta se poate transforma într-un obicei bun. Gândește-te când ai momente în care nu ești distras? La ce oră te simți cel mai productiv? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să respecți un program de învățare.
Cu o agendă și o planificare bună, poți să reușești. O modalitate prin care poți să începi este să identifici acele sarcini care sunt urgente și cele care pot aștepta.
Cine se poate inscrie la cursurile gratuite din cadrul proiectului:
– Varsta între 16-29 ani,
– Sa fie somer din categoria B, C sau D
– Sa aiba domiciliul în unul din judeƫele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt ,Vâlcea, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova sau Teleorman
Doresti sa urmezi un curs de formare profesionala?
Completează formularul de înscriere la acest curs gratuit pe site-ul proiectului:
https://www.asociatianoulval.ro/viitor-pentru-tinerii-neets-i/
BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL
PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României