IMPORTANTA CUNOSTINTELOR SI ABILITATILOR ANTREPRENORILOR

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor

IMPORTANTA CUNOSTINTELOR SI ABILITATILOR ANTREPRENORILOR


✓ Ca antreprenor, puteţi alege cum, când și cu ce vă veţi ocupa;
✓ Veți putea aplica aceste cunoștințe și abilități în toate domeniile vieții;
✓ Vă veţi descurca mai ușor în anumite domenii de afaceri;
✓ Prin educație vi se se dezvoltă potențialul care reprezintă un element cheie al angajării și dezvoltării economice în întreaga lume.

Dacă doriţi să fiţi antreprenor, trebuie să aveţi o personalitate puternică, să fiţi perseverenţi şi persistenți, să aveți o atitudine şi imaginație dezvoltată, respect de sine, să fiți curioşi și foarte motivaţi.

Toţi antreprenorii au în comun pasiunea pentru ceea ce fac, pasiune pentru propriile idei și dorința de a le realiza pe piață. În plus, toți antreprenorii vor să-și controleze destinul și să nu le spună nimeni ce să facă.

Antreprenorii sunt concentraţi pe demararea și organizarea afacerilor companiei cu scopul de a crea o nouă piață și de a face profit. Afacerea unui antreprenor este legată de toate tipurile de afaceri. Dezvoltă creativitatea și promovează idei noi.

Având în vedere acest lucru, pentru un bun antreprenor este important:
  • să cunoască bine piaţa ţintă,
  • să conducă în mod eficient finanţele,
  • să se promoveze bine, pentru a fi vizibil pe piaţă,
  • să aleagă bine echipa cu care va lucra,
  • să cunoască situaţia economică care poate influenţa rezultatul muncii sale,
  • să evalueze riscurile.

Este evident, un bun antreprenor trebuie să dispună de cunoștințe despre toate formele de afaceri. El trebuie să fie în același timp și economist, și manager, și lider de proiect, și analist și manager de resurse umane.

Educația de calitate face diferența între un antreprenor de succes și cineva care doar deține un capital inițial. Ştiinţa este un capital care nu se poate pierde!

Antreprenorul îşi creează propriul post de muncă, sarcinile de lucru și activitatea de care se va ocupa. De la meseriaș şi meşteşugar la directorul unei mari corporații. Important este doar să aibă o idee originală, cunoștințe și energia necesare pentru a-și continua visul.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL

PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României