Evolutia profesionala te poate ajuta sa gasesti un job mai bun

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor

Evolutia profesionala te poate ajuta sa gasesti un job mai bun

Insa, daca doresti doar o schimbare a rutinei zilnic, atunci poti opta pentru o evolutie profesionala in domeniu. Astfel, va reveni competivitatea ta in domeniu si va creste mult mai mult sansa de evolutie profesionala. Sau de ce nu, vei putea alege un alt angajator care sa iti ofere mai multe beneficii si care sa umple golul creat de plafonarea actualului loc de munca.

Insa, fie ca este vorba de prima varianta sau cea de-a doua, este important sa exista un plan de dezvoltare profesionala sau un management al carierei.
Pentru o schimbare in viata profesionala nu sunt vizate doar un anumit tip de angajati. Oricine poate sa faca acesta schimbare si mai ales la orice varsta, atat timp cat este dornic. O schimbare in cariera nu este o decadere, este o dezvoltare profesionala si personala in care prioritatile tale se schimba in functie de nevoile tale actuale. Nu de putine ori au fost persoane care, din activitatea de birou, au dorit sa ajunga sa lucreze mai mult in domenii in care comunicarea si creativitatea sa fie mai dezvoltate precum hairstylist/frizer, sau cazuri in care angajati din domeniul economic si-au dorit sa devina designeri de interior.

Tipuri de cursuri de dezvoltare profesionala

Exista mai multe tipuri de cursuri si programe disponibile pentru dezvoltarea profesionala. Unele dintre cele mai comune tipuri sunt:

  • Cursuri bazate pe competente: Aceste cursuri se concentreaza pe invatarea de ablilitati specifice unor joburi
  • Cursuri de afaceri si management: Aceste cursuri ii invata pe oameni cum sa conduca o echipa de lucru, cum sa ia decizii in afaceri si cum sa gandeasca strategic.

Exemple de cursuri de competente

Curs de frizerie

Cursul de frizerie este un curs care acopera elementele esentiale ale coafurii masculine. De la taiere, modelare si alte tehnici de styling pana la elemente de igiena a locului de munca si spalarea parului. Cursul de frizerie este o modalitate excelenta de a invata elementele de baza ale stilului de par si de a dobandi abilitatile necesare pentru a incepe o cariera in industria parului. Cursul este, de asemenea, util pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile sau sa invete tehnici si practici noi. Acest curs este, de obicei, oferit la scolile de infrumusetare sau in centrele de dezvoltare profesionala.

Curs coafor

Cursul de coafor este un curs care va invata cum sa stilizati parul. Acesta acopera toate aspectele ingrijirii parului, de la samponare si conditionare la taiere si stilizare. Cursul dureaza de obicei in jur de sase saptamani, iar la finalizare, veti putea lucra ca coafor profesionist intr-un salon. Cursul de coafor este o alegere excelenta pentru oricine este interesat de o cariera in industria frumusetii, deoarece va ofera abilitatile si cunostintele necesare pentru a reusi, dezvolta si evolua profesional. Daca sunteti in cautarea unei cariere creative si provocatoare, acest curs poate fi alegerea perfecta pentru dumneavoastra.

Curs make-up

Cursul de make-up, sau de machiaj, este unul dintre cele mai cautate la ora actuata. Aceasta este sustinut intr-un mediu dinamic, care permite studentilor sa invete si sa aplice o gama larga de produse cosmetice. De la produse de baza, cum ar fi fardul si rujuri, la produse mai avansate, cum ar fi fondul de ten si pudra, cursantii invata sa se adapteze la diverse situatii pentru a obtine un look natural, stralucitor, unic, frumos si echilibrat. Cursurile sunt adaptate fiecarui grup in parte, in functie de varsta si nivelul de experienta.

Curs formator

Cursul de Formator este un tip de curs care te ajuta sa devina formator certificat sau trainer. Cursul ofera participantilor cunostintele si abilitatile necesare pentru a dezvolta si oferi programe de formare. Cursurile de formator sunt oferite, de obicei, de centre de dezvoltare profesionala. Durata cursului variaza intre doua si patru saptamani. Aceste cursuri sunt concepute pentru persoanele care doresc sa urmeze o cariera in domeniul formarii sau al educatiei si care doresc sa impartaseasca din experienta lor profesionala. Cursurile acopera o gama larga de subiecte, dar si teoria invatarii adultilor si dezvoltarea curriculumului. La finalizarea cursului, participantii vor fi capabili sa dezvolte si sa ofere programe de formare care sunt eficiente si atractive. Cursurile de formator sunt o modalitate excelenta de a dobandi abilitatile si cunostintele necesare pentru a deveni un mentor in domeniu.

Curs design interior

Cursul de design interior este un curs care te ajuta sa iti dezvolti partea creativa. De la proiectarea unei camere, la alegearea celui mai potrivit mobilier si obiect de decoratiune interioara, cursul iti ofera satisfactia personalizarii spatiului de locuit sau de birou. Cursul de design interior este sustinut fie de centrele de formare profesionala fie de facultatea de arhitectura. Durata unui curs de design interior variaza de la 8 la 12 saptamani. La finalizarea cursului, participantii vor putea sa profeseze imediat si sa ofere servicii de decorare. Cursurile de design interior transforma orice cursant in maestru decorator care personalizeaza orice incapere.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL

PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României