CONSTRUIREA REZISTENȚEI ORGANIZAȚIONALE

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor

CONSTRUIREA REZISTENȚEI ORGANIZAȚIONALE

Toate organizațiile de succes au rutine bine stabilite pentru a face lucrurile. Sarcina poate fi la fel de înaltă ca și achiziționarea unui concurent sau la fel de prozaică ca completarea unei fișe de timp, dar dacă priviți cu atenție, veți găsi un proces de încredere care să vă ghideze. Aceste rutine sunt adesea luate ca atare în perioade stabile. Cu toate acestea, acestea tind să se descompună atunci când o companie se confruntă cu niveluri ridicate de incertitudine sau trebuie să se miște rapid într-o criză. Organizațiile se luptă să facă ajustări din mers – cu diferite grade de succes. Înainte ca următoarea criză să apară, este înțelept să vă petreceți timpul gândindu-vă în mod sistematic la procesele granulare pe care le utilizați – și să experimentați alternative.

Cercetătorii au identificat trei abordări generale pentru realizarea muncii și ceea ce au învățat poate ajuta managerii să răspundă mai eficient la medii extrem de schimbabile. Prima abordare este cea pe care tocmai am descris-o: rutine organizaționale, care sunt eficiente atunci când munca este previzibilă.

A doua abordare este o regulă simplă sau euristică – reguli generale care vă ajută să accelerați procesele și luarea deciziilor și să acordați prioritate utilizării resurselor în contexte mai puțin previzibile (de exemplu, „Investim doar în proiecte cu un ROI proiectat de 10 % sau mai mult”). Iar al treilea este improvizația – eforturi spontane, creative pentru a aborda o oportunitate sau o problemă (de exemplu, atunci când o echipă își dă seama cum să facă producția manuală, deoarece linia automatizată a unei fabrici s-a defectat brusc).

În mod surprinzător, nimeni nu a studiat vreodată cum aceste abordări diferite pot fi utilizate ca o trusă de instrumente. Cu toate acestea, orice organizație – sau echipă – se va descurca mai bine dacă se poate deplasa ușor printre ele. Oamenii pot improviza în fața unei situații nebunești, neprevăzute, pot învăța din improvizație și, în cele din urmă, pot dezvolta o regulă simplă bazată pe ceea ce au descoperit, de exemplu. Sau pot revizui o rutină organizațională după ce au experimentat noi abordări ale unei anumite sarcini. Fluența în toate cele trei moduri poate îmbunătăți performanța și îmbunătăți rezistența în orice circumstanțe. Și dacă o organizație se confruntă cu o incertitudine extremă, această fluență devine esențială. De fapt, credem că ușurința cu care echipele remodelează modul în care sunt îndeplinite sarcini specifice – indiferent de nivelul de turbulență – este capacitatea definitorie a unei organizații rezistente.

Organizațiile trebuie sa invete să facă față mai bine oricăror provocări cu care se confruntă. Și dacă 2020 ne-a învățat ceva, toți trebuie să se pregătească pentru niveluri mai ridicate de volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate.

„IMPROVITATIILE DECLANSATE DE DIFERITE TIPURI DE PROVOCARI POT FI CELE CARE ADUC SUCCESUL.”

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL

PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României