Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor
Care e cea mai potrivită abordare când e rândul tău să pui intrebari interviu
Care e cea mai potrivită abordare când e rândul tău să pui intrebari interviu:
Nu spune că nu ai întrebări. Această abordare arată că nu ești interesat de job.
Concentrează-te pe două obiective. Unul dintre obiective este să folosești aceste întrebări pentru a determina dacă jobul și compania sunt potrivite pentru tine și, dacă simți asta, să demonstrezi că ești cea mai bună persoană pentru job.
Personalizează întrebările. Modul în care formulezi întrebările este important. Înlocuiește formulările generice cu o abordare personalizată: De exemplu, în loc de „Cum arată o zi obișnuită la job?” poți întreba „Cum ar arăta o zi obișnuită pentru mine în acest rol?” Astfel recrutorul poate începe să te vadă în acest rol.
Găsește inspirația în conversație. Pune întrebări care se bazează pe ceea ce tu și recrutorul ați discutat. Poate îți dorești să afli mai multe detalii despre un proiect sau despre o responsabilitate pe care nu ai văzut-o în descrierea jobului. Cheia este să faci ca această parte a interviului să se simtă ca o continuare a conversației.
Pune întrebări la care vrei cu adevărat să știi răspunsurile. Nu te rezuma doar la întrebări care crezi că-ți vor impresiona intervievatorul. Poate un proiect care te-a entuziasmat cu adevărat când ai citit descrierea jobului nu a fost discutat în timpul interviului.
Fii flexibil. E ok să te documentezi înainte de interviu despre ce întrebări ai putea pune, dar nu te teme să te abați de la listă dacă întrebările au primit deja răspuns sau dacă e nevoie să le pui în contextul celor discutate. În plus, nu vrei lași impresia că le-ai învățat pe de rost.
Nu pune întrebări doar la sfârșitul interviului. Interviurile funcționează cel mai bine atunci când sunt o conversație, așa că nu-ți fie teamă să pui întrebări atunci când are sens pe parcursul discuției.
BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL
PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României