APLICAREA DEZVOLTARII DURABILE IN AFACEREA TA

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor

APLICAREA DEZVOLTARII DURABILE IN AFACEREA TA
 
Ca antreprenor, poti participa la dezvoltarea durabila si la cresterea individuala la nivel mondial.

Dezvoltarea Durabila nu este privita doar ca pe o strategie la nivel mondial, ci poate fi aplicata si pe o anumita nisa, ca de exemplu, in sfera afacerilor. Conceptul se refera la toate tipurile de business-uri, insa in special la cele tinere, recent lansate, ajutandu-le sa dezvolte o strategie, un plan de afaceri de lunga durata.
In timp ce iti conduci afacerea, pe langa alte provocari, te lovesti si de provocari globale, cum ar fi disponibilitatea energetica si securitatea, deficitul de materii prime, siguranta si sanatatea umana, educatia si dezvoltarea.
Daca vrei sa ai o afacere de succes si sustenabila, trebuie sa stii sa abordezi aceste provocari,  pastrand in acelasi timp tendinta de crestere.

Este bine sa incerci sa echilibrezi cei trei piloni cheie ai dezvoltarii durabile:

  • Succesul economic: Dezvoltarea de solutii diferentiate, practice si ingenioase pentru provocarile aparute in dezvoltarii durabile.
  • Protectia Mediului: Oferirea de solutii practice si eficiente si produse pentru a aborda provocarile legate de mediu.
  • Responsabilitatea Sociala: Gazduirea continua a comunicarii intre principalele parti interesate, pentru a imbunatati continuu practicile de dezvoltare durabila.

Poti sa iti aduci aportul in unele din cele mai presante domenii de interes ale lumii :
– Materii prime
– Apa
– Energie si climat
– Sanatate si Siguranta
– Educatie si Dezvoltare

În efortul de dezvoltare a unei afaceri competitive, antreprenorii pot implementa o serie de măsuri care operaționalizează principiile dezvoltării durabile, și pot conduce la creșterea rentabilității activității:

  • Măsuri proactive de implementare a unor măsuri care cresc eficiența energetică – măsurile pot lua începe de la măsuri simple, precum alegerea unor becuri economice, până la planuri complexe de reducere a consumului de curent electric, apă sau gaz.
  • Produse ecologice – utilizarea, când este posibil, a unor produse ecologice.
  • Folosirea de ambalaje reciclabile  
  • Folosirea unor surse alternative de energie  
  • Implementarea unor standarde de protecția a mediului – ex. ISO 14001
  • Asumarea unor obiectivele sociale  
  • Planificarea obținerii de profit pe termen lung  reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera
  • Utilizarea unei cantitati mai mici de apa
  • Eliberarea unei cantitati mai mici de poluant
  • Utilizarea de produse regenerabile

Asadar, trebuie sa retii ca toata strategia de Dezvoltare Durabila a unei tari sau a unui popor vizeaza in primul rand individualitatea (orice om, in mod deliberat sau arbitrat are o contributie la procesul de Dezvoltare Durabila), dar si colectivitatea cu toate aspectele acesteia: planul economic, planul social, dar si mediul natural. Si in afaceri, poate fi adoptat acest concept, pentru a te putea bucura de mai multe beneficii si a pune bazele unui business stabil, de succes. Cu alte cuvinte, cu ajutorul acestei strategii se doreste imbunatatirea conditiei umane din toate punctele de vedere.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL

PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României