ANTREPRENORIATUL IN RANDUL TINERILOR

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor

ANTREPRENORIATUL IN RANDUL TINERILOR

Unul din doi tineri din România vrea să înceapă un business, însă nu știe cum să pornească și îi lipsește educația de business

Unul din doi tineri din România spune că vrea să înceapă un business și tot unul din doi reprezentați ai generației Z declară că nu știe cum să înceapă și că îi lipsește educația de business, arată studiul Insights PulseZ realizat în 2021. Mai mult, 55% dintre tineri declară că au abilitățile necesare pentru a începe un business. Totuși, 42% dintre aceștia spun că le lipsește un partener cu care să înceapă și tot 42% spun că le este frică să eșueze.

Ce le lipsește tinerilor pentru a fi antreprenori?

În cadrul aceluiași studiu, axat pe tinerii între 16-24 de ani și reprezentativ la nivel național, 53% spun că le lipsește educația de business necesară. Nevoile declarate ale tinerilor sunt:

  • 74% se confruntă cu lipsa finanțării pentru afacerea lor;
  • 59% afirmă că nu au mentori care să îi ghideze;
  • 55% au nevoie de alți antreprenori cu care sa se înconjoare.

Cum îi putem pregăti mai bine pe tineri pentru antreprenoriat?

Unul din doi reprezentați ai generației Z declară că nu știu cum să înceapă și că le lipsește educația de business. 42% dintre aceștia spun că le lipsește un partener cu care să înceapă și tot 42% spun că le este frică să eșueze.

Antreprenorii cu experiență din România susțin că este importantă, în acest context, expunerea tinerilor către modele de antreprenori care transmit un mesaj autentic legat de care sunt riscurile în business, importanța eșecului, care a fost parcursul lor până au reușit să cunoască succesul și cum a arătat călătoria lor.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL

PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României