ANTREPRENOR

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor

ANTREPRENOR
 

Cine este antreprenorul?

Un antreprenor sau o antreprenoare este persoana care dorește să își realizeze ideile de afaceri. Aceste idei se bazează întotdeauna pe cunoștințe semnificative și detaliate despre anumite industrii și piețe, despre nevoile clienților, tehnologie, distribuție și metode de vânzare. Antreprenorul este persoana care reușește să își conducă cu succes propria afacere.

A fi antreprenor de succes se învaţă. În plus, iniţierea şi dezvoltarea propriei afaceri se învaţă în permanenţă, dar cel mai bine atunci când propriile experienţe şi ale celorlalţi, inclusiv greşelile, sunt luate în considerare cu mare atenţie.

Oricine poate începe o afacere proprie. Cea mai uşoară parte este înfiinţarea unei companii. Antreprenorii care înţeleg diferenţa dintre idei şi oportunităţi au şanse mai mari de succes.

Ce înseamnă să fii antreprenor?

Atunci când ne gândim la un antreprenor, de obicei, ne gândim la patronul unui magazin sau la un meşteşugar. Uneori ne gândim şi la directorul unei întreprinderi cu puțini angajați, dar rareori la patronul unei companii cu peste 100 de angajați. Nu ne gândim niciodată la Bill Gates.

Fii primul, dar în același timp şi cel mai bun.

Principalul avantaj al întreprinzătorilor îl reprezintă ideile și dorința de a crea ceva care să aibă succes, proiectul fiind exclusiv al lor.

Ei dezvoltă ideea, trebuie să posede cunoștințele necesare, să-și investească propria creativitatea în succesul companiei și să înceapă să-şi realizeze visele. Antreprenorul trebuie să posede o multitudine de cunoștințe, abilități și competențe, dar și spirit de conducere, angajament, responsabilitate și dinamism.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL

PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României