BENEFICII PENTRU ANGAJATI – DIN PERSPECTIVA ANGAJATORULUI

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SMART NEETs

BENEFICII PENTRU ANGAJATI – DIN PERSPECTIVA ANGAJATORULUI

La ce trebuie să se uite un angajator atunci când compune pachetul de beneficii?

 

 1. Nevoile angajaților
  Este foarte important ca angajatorul să cunoască nevoile reale ale angajaților înainte de a le oferi un beneficiu anume. Gabriel Chicioreanu, consultant în managementul carierei (4Career), recomandă să se țină cont, în primul rând, de contextul social al zonei în care oamenii își desfășoară activitatea.

  „În mediul rural și în orașele mici, unde și salariile sunt minime, nevoia oamenilor este de a avea tot un beneficiu financiar imediat. Astfel, sunt preferate  bonurile de masă, tichetele cadou sau primele de sărbători. Dacă mergem către orașele medii și mari, putem vorbi și de alte beneficii extra care vor fi primite cu plăcere de către angajați: asigurările medicale, parteneriatele cu săli de sport și de spectacole, accesul la cursuri plătite de companii în mod privat, un buget pentru vacanțe etc.”

  Chiar așa, ce să facă nea Ion de la țară cu un abonament la fitness dacă la el în sat nu există săli de sport sau dacă lui nu-i trebuie așa ceva, că face fitness zilnic spărgând lemne?

  Contează mult și media de vârstă a angajaților: „Cei tineri, abia intraţi pe piaţa muncii, preferă, pe lângă tichetele de masă, abonamente la sala de sport, la teatru, un program de lucru sută la sută remote. În schimb, angajații de vârstă medie se gândesc mai degrabă la o asigurare medicală sau la o pensie privată”, a observat Gabriel Chicioreanu.

   

 2. Bugetul firmei
  Mulți angajatorii, oricât de mărinimoși ar fi, nu au cum să le ofere salariaților tot ce aceștia poftesc (din motive financiare, nu că ar avea ceva personal cu ei). Ana-Maria Soare vine cu un sfat util: recomandă angajatorului să calculeze cât anume își permite să cheltuie cu un angajat (pe lângă salariu) și să îi pună acestuia la dispoziție un pachet flexibil de beneficii din care își poate alege ce-l interesează. „De exemplu, dacă are la dispoziție 500 de lei pe lună, un angajat poate alege un abonament la sală și un abonament de sănătate. Colegul lui poate alege un card de combustibil încărcat cu suma respectivă și tot așa, depinde de nevoile fiecăruia.”

   

 3. Urmărirea competitorilor
  „- Ce oferă concurența și nu ofer eu?”, asta ar trebui să se întrebe angajatorii atunci când așteaptă cu lunile să le intre pe ușă un candidat pentru postul scos la concurs sau când oamenii din firmă le pleacă la mai bine. Și să acționeze în consecință, adică să vină mereu cu pachete atractive de beneficii pentru echipă, dar și pentru cei care participă la interviuri. După nevoi și după buget, coane Fănică!

 

Dacă ești angajat și vrei un job nou, studiază oferta zilnică de locuri de muncă de pe Anuntul.ro. Nu te uita numai la salariu, ci pune în balanță toate beneficiile oferite de fiecare angajator în parte înainte de a lua o decizie.

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL

PARTENER:
ASOCIATIA ASCENTRIC

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României