Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027
Antreprenoriat social rural de succes in Regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia, Centru, si Nord-Vest
CE TREBUIE SA IEI IN CONSIDERARE INAINTE DE A DEVENI UN ANTREPRENOR SOCIAL
- ANTREPRENORIATUL SOCIAL ESTE, DE REGULĂ, MULT MAI COMPLICAT, DECÂT ADMINISTRAREA UNUI MODEL DE BUSINESS TRADIȚIONAL SAU COORDONAREA A UNUI GRUP NEFORMAL DE ACTIVIȘTI. Cauza constă în faptul, că antreprenoriatul social combină în sine dificultățile strategice și cotidiene de administrare a businessului cu rezolvarea problemelor și abordarea sectorului public și a activității sociale. Administrarea unui business pur comercial este o sarcină deja complicată, și, conform diferitor studii, 90% din startup-uri eșuează. Un startup orientat social se confruntă cu probabilitatea înaltă de eșuare care este, probabil, și mai înaltă decât în analoagele sale comerciale.
- ÎN VIAȚA COTIDIANĂ ÎNTREPRINDEREA SOCIALĂ SE ASEAMĂNĂ CU BUSINESSUL, CEEA CE ÎNSEAMNĂ CĂ EA SE VA CONFRUNTA CU ACEEAȘI CONCURENȚĂ CU CARE SE CONFRUNTĂ TOATE COMPANIILE DE PE PIAȚĂ. În dependență de modelul dvs. de business și produs/servicii, puteți concura atât cu organizațiile comerciale mari, cât și cu cele mici. Pe lângă aceasta, fenomenele economice, precum devalorizarea valutei sau reducerea transferurilor bancare, pot afecta dezvoltarea pieții și atitudinea față de produsul dvs.
- ÎN MULTE SOCIETĂȚI ÎNCĂ ESTE DIFICIL DE EXPLICAT CU CE SE OCUPĂ ANTREPRENORIATUL SOCIAL. Majoritatea publicului larg încă nu înțelege cum este posibil de creat un business cu misiune de bunăstare comunitară sau confundă businessul social cu caritatea. Dvs. nu vă confruntați cu probleme atunci când explicați ce este caritatea sau chiar lucrul voluntar în scop comunitar. Dar cum oare este posibil de schimbat viața oamenilor și a obține venit? La început, pentru mulți clienți potențiali va fi dificil de combinat aceste două aspecte.
BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL
PARTENER:
FUNDAȚIA EUROPEANĂ PENTRU CONSULTANȚĂ, IMPLEMENTARE ȘI DEZVOLTARE
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României