Oportunitati de dezvoltare profesionala

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor

Oportunitati de dezvoltare profesionala

Exista numeroase oportunitati de dezvoltare profesionala disponibile pentru cei care doresc sa isi dezvolte cariera. Conferintele si seminariile care pot oferi experiente valoroase de relationare, precum si sansa de a invata de la experti din industrie.
Cursurile online si seminariile web sunt o alta modalitate convenabila de a dobandi noi competente si cunostinte, fara sa fie nevoie sa calatoresti sau sa iti iei timp liber de la serviciu. Cartile si articolele de dezvoltare profesionala pot fi, de asemenea, resurse utile, oferind perspective si sfaturi pe o varietate de subiecte.

Oricare ar fi obiectivele tale, exista o multime de oportunitati de dezvoltare profesionala care sa te ajute sa le atingeti.

Iata cateva motive pentru care dezvoltarea profesionala iti aduce un beneficiu:

 • Te mentine la curent cu cele mai recente tendinte si evolutii din domeniul dumneavoastra.
 • Te ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile si cunostintele in profesia actuala.
 • Te poate face mai bun la locul de munca.
 • Poate deschide noi oportunitati de cariera.
 • Te poate ajuta sa iti dezvoltati reteaua profesionala.
 • Poate oferi un plus de incredere in propriile puteri.
 • Te poate ajuta sa devii mai flexibil in gandire si actiune.
 • Te poate ajuta sa devii mai creativ.
 • Iti poate oferi oportunitati de a-ti face prieteni noi si de a-ti dezvolta o retea proprie de oameni din domeniu.
 • Te poate ajuta sa devi mai bun comunicator.
 • Te poate ajuta sa devi mai bun la rezolvarea problemelor.
 • Iti poate oferi oportunitatea de a invata de la altii.
 • Te poate ajuta sa devi mai bun in ceea ce faci.
 • Iti poate oferi oportunitati de a dezvolta noi hobby-uri

 

Directii de dezvoltare profesionala

Profesionistii pot alege sa isi dezvolte cariera in multe moduri. Unii oameni opteaza sa se specializeze intr-un anumit domeniu, in timp ce altii aleg sa isi diversifice seturile de competente si baza de cunostinte. Ambele abordari prezinta numeroase beneficii, iar cea mai buna cale de a proceda depinde de obiectivele si interesele fiecarei persoane.

Cei care aleg sa se specializeze intr-un anumit domeniu devin adesea experti in domeniul lor. Acest lucru poate duce la perspective mai bune de angajare si la salarii mai mari, deoarece angajatorii sunt dispusi sa plateasca salarii premium pentru persoane foarte calificate. Specializarea poate face mai usoara evolutia din industrie, deoarece te vei concentra mai mult pe o gama mai restransa de informatii.
Pe de alta parte, cei care aleg sa isi diversifice setul de competente pot gasi mai usor un loc de munca in domenii care se afla in plina evolutie. Acestia pot fi mai bine pregatiti sa se adapteze la schimbarile din industria sau domeniu, deoarece vor avea o gama mai larga de cunostinte pe care sa se bazeze. in cele din urma, cea mai buna abordare pentru fiecare persoana depinde de obiectivele si interesele sale unice.

Metode de dezvoltare profesionala

Dezvoltarea profesionala poate lua multe forme. Unele metode comune de dezvoltare profesionala includ participarea la ateliere de lucru si conferinte, participarea la cursuri online/ofline si citirea revistelor profesionale. Toate aceste activitati te pot ajuta sa te tina la curent cu noile evolutii din domeniu, sa inveti noi competente si sa creezi conexiuni cu alti profesionisti.

Nu ramane in urma! Investeste acum in cariera ta!

Dezvoltarea profesionala trebuie sa fi un proces continuu pe care sa il intreprinzi de-a lungul intregii cariere, fie ca este vorba de pregatirea pentru un obiectiv specific, cum ar fi trecerea la o pozitie de conducere, sau pe un alt job.
Indiferent de forma pe care o ia, dezvoltarea profesionala te poate ajuta sa iti imbunatatesti cunostintele si abilitatile, dar nu in ultimul rand sa ramai in topul specialistilor din domeniului in care activezi.
Asa ca nu mai astepta si incepe chiar acum sa investesti in cariera ta!

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL

PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României