Ce trebuie sa faci sa devii profesionist intr-un domeniu?

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Viitor pentru tineri - Tineri pentru viitor

Ce trebuie sa faci sa devii profesionist intr-un domeniu?

Daca deja ai indentificat domeniul in care doresti sa activezi si in care sa-ti gasesti un loc de munca fie din convingere fie din pasiune, urmatorii pasi sunt din ce in ce mai usori.
Primul pas este sa gasesti un centru de formare profesionala care are cursuri de calificare cu 8 clase. Acest centru trebuie, de asemenea, sa raspunda cerintelor tale. De exemplu, cursul sa fie suficient de complex si sa se desfasoare la ore convenabile.
Pasul urmator este sa te asiguri ca, la finalul cursului, vei primi o diploma de calificare in domeniu recunoscuta la nivel european. In momentul in care vei avea diploma vei fi apt sa te angajezi chiar de a doua zi. Trebuie retinut faptul ca, pentru a evolua profesional, trebuie sa fi mereu la curent cu noutatile din domeniu. Cu alte cuvinte, va trebui sa inveti mereu lucruri noi care tin de domeniul tau, fie ca este vorba de retete, tehnici de tuns, etc.

Invatarea necesita timp. Vei intampina inevitabil contracarari si chiar plictiseala pe parcurs.

Este important sa te bucuri de ceea ce inveti, astfel incat sa poti depasi esecurile in procesul de invatare. In plus, daca vrei sa dedici ani buni pentru acest proces, probabil ar trebui sa fie ceva care te va ajuta sa-ti atingi obiectivele.

Daca intelegi ca invatarea te va ajuta sa iti atingi obiectivele (cu beneficii mai mari decat costurile) si iti face placere sa inveti despre asta, o sa iubesti acest lucru. Cu toate acestea, mai exista o nuanta pentru a deveni profesionist intr-un anumit domeniu. Placerea apare adesea din succes. Nu vei crede ca jocul este distractiv atunci cand pierzi. Cu toate acestea, castigarea iti va aduce cu siguranta satisfactie, indiferent de ceea ce faci. Invata sa iubesti procesul de invatare. La final, vei reusi.

Alege cu intelepciune ceea ce ai nevoie pentru a cerceta cu atentie inainte de a investi prea mult timp sau bani.

Cel mai greu din a invata ceva nou este sa accepti ca trebuie sa-l inveti. Este greu sa-ti recunosti imperfectiunea. Cu toate acestea, in loc sa-l vezi ca pe un defect, accepta-l ca pe o oportunitate. Cu cat lasi mai putin spatiu pentru ego-ul tau, cu atat va fi mai mult spatiu pentru cunostinte noi.

Cand incepi sa dobandesti abilitati de baza, poti crede ca stii deja totul. 

Cu cat inveti mai mult, cu atat iti dai seama cat de mult mai este de invatat. Realizarea acestui lucru este un bun indicator al succesului. Indiferent care este nivelul tau de calificare, nu te simti aproape niciodata ca un maestru. Sansele sunt, iti dai seama ca vechiul tau ego, care credea ca stie totul, nu stia nimic. Cand iti apare acest gand, poti fi sigur ca ai invatat ceva.

Apoi, pentru a deveni profesionist intr-un domeniu, exerseaza cat mai mult.

S-ar putea sa crezi ca te pricepi la ceva, dar in realitate nu poti fi niciodata sigur pana nu iti testezi antrenamentul in viata reala. Totul se schimba atunci cand exista consecintele actiunilor tale – costurile pierderii si beneficiile castigarii.

Esecul este o oportunitate de a invata. La scoala, obtinerea unui raspuns gresit la un examen inseamna o nota proasta. In viata, a gresi este una dintre cele mai bune oportunitati de invatare.

 

Inscrie-te acum la un curs de calificare

Visele tale pot deveni realitate chiar si atunci cand crezi ca acest lucru pare imposibil. Pentru a avea un loc de munca stabil, un salariu satisfacator sau pentru a fi recunoscut ca profesionist intr-un domeniu ai nevoie doar de vointa.
In acest moment, in toata lumea, exista foarte multi profesionisti care practica meserii cu 8 clase pentru ca s-au perfectionat, in timp, intr-un domeniu de care au fost atrasi.
Asa ca nu mai astepta si inscrie-te chiar acum la un curs de calificare!

BENEFICIAR:
ASOCIAȚIA NOUL VAL

PARTENER:
ASOCIAȚIA ION CÂMPINEANU

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României